Європейські цінності виявилися комбінацією глибокої стурбованості та підрахунку грошей, зароблених від співпраці з Москвою

Читать на русском
Автор
1301
Захід боїться вводити серйозні санкції проти росії
Захід боїться вводити серйозні санкції проти росії

Співзасновник Українського інституту майбутнього та Центру економічного відновлення Анатолій Амелін спеціально для "Телеграфа":

Минуло вже три місяці від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Головний політико-економічний висновок – Захід боїться запроваджувати серйозні санкції проти держави-агресора.

Європейські цінності виявилися комбінацією глибокої стурбованості та підрахунку грошей, зароблених від співпраці з Москвою.

росія продовжує отримувати надприбутки від енергоресурсів. Звідти їдуть люди, що думають, але вони їй і раніше не були потрібні. Запас міцності у росії великий, санкції недостатньо ефективні, а Україна, власне, одна на полі бою захищає Європу.

Від того ж Всесвітнього економічного форуму, що проходить зараз у Давосі, я не чекаю на якісь єдині і проривні рішення. Але це – гарна інформаційна підтримка української боротьби проти рашизму та оцінки ризиків, які росія несе для цивілізованого світу.

Незважаючи на всі складнощі, у майбутньому, безумовно, очікуємо на перемогу та відновлення України. Західна допомога буде, але вона виявиться недостатньою, важливо розраховувати на себе.

Українці впораються!