Вести таку війну на Донбасі ворог довго не зможе

Читать на русском
Автор
1671
Война в Украине
Война в Украине. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Нардеп Єгор Чернєв прояснив ситуацію з відступом ЗСУ на Донбасі

Друзі, складається враження, що коли ворог був під Києвом, багато хто тримався більш бадьоро, ніж зараз, коли ми відходимо з окремих населених пунктів на Донбасі, щоб вирівняти лінію фронту.

Давайте не будемо повторювати помилки ворога та недооцінювати противника. Спочатку він недооцінив нас і жорстоко за це поплатився у першій фазі війни величезними втратами.

Потім на цю хворобу почали страждати ми і вважати, що тепер ми розіб'ємо його однією лівою. Але коли ми відійшли з деяких територій на Донбасі, багато хто почав раптом впадати у депресію.

Те, що війна стане важчою, було очевидним.

По-перше, російське командування враховує минулі помилки і шукає більш нестандартні рішення. По-друге, війська противника також отримують бойовий досвід і вчаться воювати. Нарешті, на одній ділянці вони зосередили переважаючі сили у живій силі та техніці та йдуть уперед, не рахуючись з втратами.

Завдання ворога зараз — не стільки захопити нові території, скільки оточити та розбити наші війська. Наше завдання — збивати наступальний потенціал ворога, максимально перемелювати його війська і в той же час зберігати свої.

В умовах, коли ворог має кількісну і якісну перевагу у засобах вогневого ураження, нам залишається вести маневрену оборону. Кожен взятий окупантами населений пункт — це мінус кількасот або навіть тисяч його солдатів. Кожен наш своєчасний вихід з критичних позицій — це плюс кількасот збережених життів наших бійців.

Вести таку війну ворог довго не зможе. Чим далі він просувається, тим менше в нього залишається людей та техніки, а поповнення, яке надходить, є дедалі нижчої якості.

Зі свого боку такими маневрами ми будемо виснажувати противника доти, доки не дочекаємося важкого озброєння від союзників. До України вже прямує додаткова партія гаубиць. Найближчим часом США планують відправити нам РСЗВ. І ми робимо все можливе, щоб поставки дедалі прискорювалися.

Допомога буде наростати та баланс сил обов’язково зміниться. І тоді ми почнемо повертати своє. Потрібен час. Потрібна наша витримка. І віра в перемогу.

Беремо себе в руки та працюємо далі.