У битві за Донбас російські війська поспішають і роблять помилки

Читать на русском
Автор
1498
Битва за Донбас триває
Битва за Донбас триває. Фото Liga.net

Директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки, правозахисник Павло Лисянський спеціально для "Телеграфу" розповів про фактори, що свідчать про зниження бойової сили окупантів

Українські воїни провели контратаку у Сєвєродонецьку, але за місто продовжуються важкі бої.

У звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що успішні контрнаступальні операції ЗСУ у Сєвєродонецьку свідчать про зниження бойової сили російських окупантів в Україні.

Вже відомо, що у міських боях армія росії слабка. Це підтверджується довгими боями та величезними втратами, пов’язаними із взяттям росіянами тих же Попасної та Маріуполя. Тепер це повторюється у Сєверодонецьку. Тому що є політична складова.

Річ у тому, що Кремлю важливо якнайшвидше запустити процес політичної анексії захоплених територій. Але він не зможе його розпочати, доки хоч якась частина Донбасу перебуває під контролем України. У Луганській області зараз це близько 10%, у Донецькій – більша частина.

Тим часом на 8 червня у Держдумі рф намічено виступ так званого "глави парламенту" фейкової "ДНР". І там він, схоже, за кремлівським сценарієм, почне просити держдумівців про возз’єднання псевдореспубліки з росією. Тим самим давши старт процесу політичної анексії.

Саме тому війська росії поспішають. А коли поспішають, природно, роблять помилки – і як наслідок не показують того, чого від них чекає Кремль.