Нікополь накрили потужним вогнем із "Градів": фото руйнувань та дані про жертв

Читать на русском
Автор
4661
Деякі будівлі повністю зруйновані
Деякі будівлі повністю зруйновані

Російські окупанти не бачать різниці між житловими будинками та військовими об’єктами

Нікополь Дніпропетровської області котрий день продовжує перебувати під вогнем ворожої артилерії. Ніч з 19 на 20 липня була дуже гучною для місцевих жителів — по житлових кварталах супротивник випустив понад 30 снарядів із РСЗВ "Град". Відомо про мінімум двох загиблих.

Перші дані були оприлюднені керівником Дніпропетровської ОВВ Валентином Резніченком. Як зазначив чиновник в особистому Telegram-каналі, зараз на місці "прильотів" продовжують працювати рятувальники та інші муніципальні служби.

Повідомляється, що російські війська прицільно розстрілювали саме житловий квартал Нікополя. Ворожі снаряди повністю зруйнували три будинки, ще близько десяти мають пошкодження різного ступеня.

Нікополь обстріл 20.07.2022
Росіянам чимось завадив такий симпатичний приватний будинок

На жаль, не пережили минулої ночі двоє мешканців Нікополя. Ще щонайменше дев’ять отримали поранення. Шестеро постраждалих було госпіталізовано до лікарні, до їх числа входять четверо неповнолітніх.

"Наймолодшому пораненому всього три роки! Три роки! — підкреслює Резніченко. — Дитині, яка спала вдома, коли російські відморозки вдарили по ньому з "Градів"".

Нікополь обстріл 20.07.2022
Частина будинків не підлягає відновленню

Рятувальники продовжують розбирати завали деяких будинків, сподіваючись відшукати тих, хто вижив. Однак не виключається, що може збільшитись і кількість загиблих.

Нікополь обстріл 20.07.2022
Рятувальники продовжують свою роботу

До речі, не всі снаряди, випущені Нікополем, здетонували. Зараз частина з них просто розкидана містом, їх ліквідацією займаються фахівці-піротехніки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що неспокійно минула ніч і на Одещині. Щоправда, цього разу обійшлося без постраждалих — російська ракета потрапила до складу, спричинивши пожежу.