У госпіталізованої в Ужгороді не підтвердився випадок коронавірусу

Автор
У госпіталізованої в Ужгороді не підтвердився випадок коронавірусу

Хвору госпіталізували 5 березня, наразі її стан стабільний.

У 25-тирічної ужгородки, якп повернулася з Італії і яку госпіталізували 5 березня до Закарпатської обласної інфекційної лікарні з підозрою на коронавірус, тест негативний. Про це повідомив вчора ввечері, 7 березня, виконуючий обов’язки голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Гетманенко.

"У 25-річної ужгородки, яка повернулась з Італії із симптомами коронавірусу - тест негативний! "Результат тесту на COVID-2019 у жінки, яку 5 березня госпіталізували до обласної інфекційної лікарні з високою температурою, від'ємний!" - повідомив Гетманенко.

Він також уточнив, що жінка 2 березня повернулася до Ужгорода із туристичної поїздки з Італії. 5 березня у неї підвищилася температура тіла і вона викликала швидку.

Коронавірус: в Італії заразилися понад 5 тис людей

Гетманенко додав, що медики, через інформацію про поїздку до країни, де були зафіксовані випадки коронавірусу, вирішили ізолювати пацієнтку до спеціально обладнаного боксу в інфекційній лікарні. Щоб виключити підозру на захворювання коронавірусом, відправили біоматеріал жінки на аналіз до Києва. Тест не підтвердив захворювання на коронавірус.

"Наразі стан жінки, за словами медиків, стабільний", - інформує в.о. голови Закарпатської ОДА.

Раніше стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) направить найближчими днями експертів в Україну у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19.