Під час обстрілу Києва загинула російська журналістка: подробиці

Читать на русском
Автор
1417
Росіянка Оксана Бауліна загинула 23 березня
Росіянка Оксана Бауліна загинула 23 березня. Фото Колаж "Телеграфу"

Разом з нею загинув цивільний, а ще двоє осіб отримали поранення.

У Києві на 28-й день війни під час обстрілу Подільського району столиці загинула журналістка опозиційного російського видання The Insider Оксана Бауліна.

Як повідомили у редакції, у Києві дівчина перебувала з редакційним завданням — знімала руйнування внаслідок обстрілів російськими військами.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

"Вона знімала руйнування після обстрілу російськими військами Подільського району столиці та потрапила під новий ракетний обстріл. З нею загинув ще один цивільний, двоє людей, які її супроводжували, поранені і госпіталізовані", — повідомили у The Insider.

Відомо, що до приходу в The Insider Оксана Бауліна працювала у "Фонді боротьби з корупцією", який створив Олексій Навальний. Після того, як Кремль визнав цю організацію екстремістською журналістка була змушена виїхати з Росії. Як кореспондента Оксана поїхала в Україну, де встигла зробити кілька репортажів зі Львова та Києва.

Росіянка Оксана Бауліна загинула 23 березня у Києві
Росіянка Оксана Бауліна загинула 23 березня у Києві

Додамо, що російська журналістка отримала необхідну акредитацію від Збройних Сил України. Про це свідчить фотографія редакційного посвідчення, яке розповсюдили Telegram-канали.

Російська журналістка Оксана Бауліна загинула під час обстрілу Києва
Російська журналістка Оксана Бауліна загинула під час обстрілу Києва

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Сумській області загинув 30-річний офіцер українських Сил Протиповітряної оборони Віктор Сушков, який ціною власного життя збив ворожу ракету. Також ми писали, що від рук російських нацистів загинув маріупольський журналіст Віктор Дєдов — у його будинок потрапили ворожі міни.