Росія завдала ракетного удару по Києву: щонайменше чотири вибухи (фото)

Читать на русском
Автор
27195
Над містом піднімається хмара диму
Над містом піднімається хмара диму

Швидше за все, є, як мінімум, один приліт по столичній інфраструктурі

Ранок неділі, 26 червня, розпочався у Києві з кількох гучних вибухів. "Вітання" від російських окупантів у вигляді крилатих ракет зустріли сили протиповітряної оборони столиці, проте повідомляється мінімум про один "приліт".

Факт обстрілу Києва підтверджують кореспонденти "Телеграфу". За їхніми словами, через деякий час після початку роботи сирен у столиці було чутно характерний для польоту ракет свист, що незабаром змінився вибухами.

Загалом кияни чули щонайменше чотири вибухи — по російських ракетах працювали засоби ППО. Наш кореспондент говорить, що особисто бачив одну з ракет, проліт якої супроводжувався дуже гучним звуком "начебто від реактивного літака".

Киев взрывы 26.06.2022
Дим піднімається над будинками

Лунали над столицею і гомін літаків. Швидше за все, для відпрацьовування повітряних цілей, випущених противником, було піднято українську авіацію.

Вельми оперативно інформацію про вибухи у Києві підтвердив мер столиці Віталій Кличко. За його інформацією, "приліт" стався у Шевченківському районі міста, на місці зараз працюють рятувальники та інші екстрені служби.

Киев взрывы 26.06.2022
Дим видно з різних районів столиці

Нардеп Олександр Гончаренко, у свою чергу, заявив, що за неперевіреними даними у Києві є постраждалі.

UPD. Фотокореспонденту "Телеграфа" Яну Доброносову вдалося побувати на місці "прильоту" у Шевченківському районі. Як відомо, крилата ракета зруйнувала багатоповерховий будинок на Лук'янівці.

Додамо, що, швидше за все, ракети летіли з боку Білорусі. Це, до речі, вже другий день поспіль, коли росія використовує білоруську територію для нанесення масових ударів з повітря по Україні. Як відомо, напередодні окупанти випустили по кількох областях понад 45 снарядів.