Українська група запалила на польському ТБ, переспівавши гімн Євромайдану (відео)

Читать на русском
Автор
1055
Kozak System та Enej
Kozak System та Enej. Фото Screenshot

Поляки простягли руку допомоги українському народові у важкі часи

Українська рок-група Kozak System та польський музичний ансамбль Enej запалили на польському фестивалі SuperHit Festiwal 2022 із піснею "Брат за брата".

Відповідне відео доступне на YouTube-каналі Polsat.

Брати Петро і Павло Солодуха з групи Enej виступали на сцені, а ось соліст Kozak System Іван Леньо, який після повномасштабного вторгнення рф вступив до лав поліції й брав участь в обороні Києва, був присутній лише на екранах і співав прямо з місця несення служби. Український хіт прозвучав по-новому у виконанні польсько-українського дуету.

Додамо, що пісня "Брат за брата" на слова Олександра Положинського стала одним із неофіційних гімнів Євромайдану у 2014 році. У тому ж році Kozak System виконали цю композицію разом із гуртом Enej і навіть зняли відеокліп.

"Ну, що тут скажеш – шана вам, козаки. Могли б обійтися і без цієї пісні, адже гарантію даю, що не всі глядачі були в захваті, бо фестиваль телевізійний, для мирного диванного населення, а тут на всю Польщу така потужна петарда". Хейту, мабуть, нахапалися в соцмережах? Ну нічого. На те ви й Енеї, а не якесь диско поло", — подякував Леньо групі Enej. До слова, назва польської групи походить від імені головного героя "Енеїди" Івана Котляревського.

Нагадаємо, гурт з України Kalush Orchestra виграв Євробачення-2022. Проте українців дуже розчарувало журі від України, яке оцінило виступ учасника з Польщі на 0 балів. У скандал довелося втрутитися міністру культури.