Її особиста війна: Олена Зеленська стала головним героєм свіжого випуску Time – що про неї пишуть

Читать на русском
Автор
5365
Олена Зеленська
Олена Зеленська. Фото instagram.com/olenazelenska_official

Американський журнал присвятив статтю першій леді України

Американський журнал Time присвятив обкладинку нового номера та статтю першій леді України Олені Зеленській.

Стаття називається Her private war — "Її особиста війна". Автором репортажу став Саймон Шустер. Зеленська розповіла журналісту про свій досвід у воєнний час, а також про свою роботу, присвячену подоланню негативного впливу війни на психічне здоров’я.

Чому росії не виграти війну проти України?

"Травма війни почалася для Зеленської перед світанком 24 лютого, коли її розбудив гуркіт вибухів", — йдеться у матеріалі.

олена зеленська тайм
Олена Зеленська з’явилася на обкладинці свіжого випуску журналу Time

У матеріалі Шустер проводить паралелі, що, як і більшість українських сімей, президентське подружжя Зеленських пережило розлуку — глава держави залишився у своїй резиденції в центрі Києва, щоб продовжувати очолювати країну, а Олені з двома дітьми довелося переміститися у безпечне місце. Її проєкти щодо покращення освіти та охорони здоров’я довелося зупинити.

В матеріалі йдеться про те, що перша леді, яка раніше була зосереджена на дитячому харчуванні в українських школах, тепер змінила пріоритети на допомогу дітям, які зіткнулися з жахами війни.

"Допомогти їм зцілитися після цієї війни буде завданням поколінь, і Зеленська спробувала зробити це своїм завданням", — пише кореспондент Time.

олена зеленська
Автор фото для Time — Олександр Чекменьов

Нагадаємо, що нещодавно Олена Зеленська прокоментувала, як живе країна на п’ятому місяці війни. У своєму інтерв’ю італійській програмі "Porta a Porta" перша леді України розповіла про головний страх українців.

У квітні американський журнал Time присвятив обкладинку нового номера та статтю президенту України Володимиру Зеленському. Матеріал вийшов під назвою "Всередині світу Зеленського".