"Хай пензлює у росію": зірка "Сватів" отримав хейт за відмову переходити на українську мову

Читать на русском
Автор
14015
Євген Капорін відмовився переходити на українську мову
Євген Капорін відмовився переходити на українську мову. Фото instagram.com/kaporin_e

Євген Капорін заявив, що "російська мова – це не мова путіна"

В той час, коли багато хто із зірок українського шоубізнесу після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну почав переходити з російської мови на державну, деякі представники української культури продовжують бути прихильниками мови окупанта.

Так, актор театру і кіно Євген Капорін принципово відмовився переходити на українську мову, тому що впевнений, що російська мова — це не мова кривавого диктатора путіна. Про це зірка серіалу "Свати" заявив в інтерв'ю для "24 каналу".

"Російська мова – це не мова путіна. Це мова людини, яка народилася і з дитинства говорить цією мовою. Є ще суржик. Я не вважаю, що російська армія прийшла, бо тут говорять російською. Це вони так кажуть, але питання в тому, чи думаємо ми так? Якщо казатимемо, що війна почалася, бо в Україні є російська мова, то буде біда", — висловився Капорін.

На його думку, українці, які з дитинства говорять російською, роблять це не тому, що це мова окупанта. "Не думаю, що для військових, які зараз на передовій, важливе мовне питання. Мова – це класна тема для хайпу. Ті, хто зараз постійно говорить про неї, більше хайпують", — сказав український актор.

Після публікації інтерв'ю в Інстаграмі Євгена Капоріна, про якого в Вікіпедії написано, що актор є "активним прихильником та захисником використання російської мови в Україні", користувачі соцмережі почали "відправляти" чоловіка в країну-агресорку: "Придурок! Разом з російською мовою хай пензлює у росію!".

При цьому в коментарях Капуріна неодноразово зауважували, чому на п'ятий місяць війни деякі діячі культури продовжують прославляти і захищати мову окупантів.

Нагадаємо, що раніше українська блогерка Анна Алхім шокувала мережу заявою про те, що українці нібито не зобов’язані розмовляти державною мовою. Дівчина заявила, що змушувати людей говорити українською — це "не по-християнськи".

Раніше "Телеграф" писав, що ще одна українська блогерка Софія Стужук заявила, що не вважає росію причетною до геноциду українців. Щобільше, блогерка довго дотримувалась мовчазної позиції з приводу війни в Україні. Лише на 26-й день війни на своїй новій сторінці в Інстаграмі Стужук опублікувала пост, у якому заявила, що вона нічого не може змінити, а війну розв’язали "десь там".