Як мультфільми впливають на психіку дитини

Автор
733
Як мультфільми впливають на психіку дитини

Як перегляд мультфільмів впливає на психіку дитини, розповіли психологи. ..

Батькам слід розуміти свою міру відповідальності, враховуючи, що тривалий перегляд мультфільмів, або навіть короткочасний окремих з них, призводить не тільки до фізичних порушень у розвитку, але і до психологічних, інформує Ukr.Media.

Вже з 2,5 років дитина є активним глядачем. І існує дуже багато мультиків навчальних на телебаченні та в інтернеті. Батько може після перегляду обговорити побачене з дитиною, навчити її відповідати на питання, ставлячи їх за змістом побаченого.

Однак зловживати часом з перегляду анімації не варто. Дитина часто імітує моделі поведінки та ідентифікує себе з персонажами. В результаті діти стають неслухняними, агресивними, нетерплячими, нервовими, байдужими до болю інших людей.

Батьки часто замінюють власну присутність у житті дитини переглядом мультфільмів. Із-за чого у дітей порушуються постава, зір, відбувається недорозвинення м'язової маси, відзначається затримка в мовному розвитку і труднощі з вимовою.

Правдиві комікси про материнство: захопливі фото

ВООЗ рекомендує дітям віком 3-7 років дивитися мультфільми не довше півгодини на день, від 7 до 10 років — 30-50 хвилин на день, від 11 до 18 років — 1-3 години на добу.