Які риси характеру передаються у спадок

Автор
564
Які риси характеру передаються у спадок

На характер людини впливає не тільки місяць і час її народження або знак Зодіаку, виявляється, деякі риси характеру, на думку вчених, передаються у спадок.

Але це зовсім не означає, що ці риси сто відсотків реалізуються в людини, оскільки величезну роль відіграє виховання і середовище, в якому росте дитина. Тому завдяки правильному вихованню негативні риси характеру можна витіснити позитивними. Які ж риси характеру можуть передаватися по спадку?

Лінь

За рівень активності людини відповідає набір з 36 генів, які можуть вам дістатися у спадок. Звичайно, не треба списувати на гени будь-який прояв байдужості з вашого боку і виправдовувати цим свою бездіяльність, але той факт, що активність або пасивність людини визначається генетично, не залишає сумнівів.

Які основні якості діти наслідують від батька

Допитливість

Ви помічали, що деякі люди дуже допитливі, обожнюють подорожувати, дізнаватися нове і незвідане? Вся справа в особливому гені — DRD4-7R, саме він відповідає за прояви цих якостей у людини та є досить рідкісним, тому, що на всій планеті носіями є всього лише 20% населення.

Доброта

В організмі людини існує ген, який відповідає за вироблення окситоцину — гормону щастя, а від цього залежить наскільки людина і буде схильна до емпатії.

Уважність

Концентрація уваги також, на думку вчених, передається у спадок, тому згадайте про це, коли в черговий раз будете звинувачувати дитину в неуважності. Ген, який відповідає за уважність, визначає, чи зможете ви навчитися водити машину чи ні, оскільки це не просто технічна навичка.

Стресостійкість

Здатність швидко і правильно реагувати в стресових ситуаціях також передається від батьків до дітей. Існує ген, який допомагає людині не втрачати самовладання і не панікувати у надзвичайних ситуаціях.

У будь-якому випадку, не варто покладатися лише на генетику, виховуйте в собі ті якості та риси, які вважаєте важливими та необхідними для повноцінного і щасливого життя.