Вакцинація серед вчителів прискорилася: в яких регіонах щеплення від COVID-19 роблять найактивніше

Читать на русском
Автор
Працівники освіти активно роблять щеплення для продовження роботи шкіл.
Працівники освіти активно роблять щеплення для продовження роботи шкіл.. Фото volyn.com.ua

Найбільш повільні темпи вакцинації серед вчителів спостерігаються у Львівській, Херсонській та Івано-Франківській областях.

В Україні продовжують активно вакцинуватися працівники закладів освіти. Нині уже 78% вчителів, котрі працюють в українських школах, отримати як мінімум одну дозу щеплення від коронавірусу.

Про це в четвер, 30 вересня, повідомляє міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

За його словами, нині найвищий рівень вакцинації працівниками закладів освіти спостерігається в Луганській області. Там показник сягнув 67,9%. Друге місці за кількістю щеплених вчителів займає Київ (62,6%). Трохи менше у Полтавській області — 61,8%. Наступні у рейтингу Черкаська (60,8%), Житомирська (58,6%) та Харківська (58,3%) області.

Шкарлет зазначає, що найменш охоче вакцинуються вчителі Івано-Франківської. Там показник становить лише 31,4%. Низькі темпи щеплень серед працівників освіти також у Львівській (44,3%) та Херсонській (39%) областях. 

Варто зазначити, що після введення по всій території України "жовтої" карантинної зони, все більше людей почали вакцинуватися. Це повʼязано з тим, що в Кабміні прийняли рішення дозволити проводити очну форму занять лише тим школам, де 80% вчителів вакциновані принаймні однією дозою. В іншому випадку учням потрібно переходити на дистанційний формат навчання.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що через недостатню кількість вакцинованих вчителів школи деяких регіонів таки перейшли на дистанційну форму навчання.