Був у дротах та розтяжках: росіяни після вбивства голови Гостомельської громади замінували його тіло

Читать на русском
Автор
3238
Юрія Прилипка вбили у Гостомелі 7 березня Новина оновлена 30 березня 2022, 18:47
Юрія Прилипка вбили у Гостомелі 7 березня. Фото Колаж "Телеграфу"

Забирати тіло вбитого ходив священник з Гостомеля.

Російські окупанти, які вдерлися в Україну 15 днів тому, не знають меж у своїй жорстокості, тому після вбивства голови Гостомельської громади Юрія Прилипка, який роздавав хліб людям, ще й замінували його тіло.

Інформацію про це у коментарі "Слідству.Інфо" підтвердила донька загиблого Надія Прилипко та його радник Ростислав Скуратівський.

Донька Юрія Прилипка розповіла журналістам, що її батька рашисти застрелили, коли він розвозив продукти та ліки мешканцям Гостомельської громади, яка вже понад тиждень перебуває під жорсткими обстрілами. Вбивство сталося у ЖК "Покровський".

"Вони (батько і ще 4 особи) їхали у машині центральною вулицею Гостомеля, коли назустріч виїхала колона ворожої техніки й почала обстрілювати цивільну машину. Вони розвернулися і з’їхали у провулок, який був заблокований трактором. Їхати більше не було куди і всі пасажири вистрибнули з автівки. У ЖК "Покровський", що поруч, перебували снайпери і обстрілювали все довкола. Батька і ще двох хлопців розстріляли, а двом вдалося врятуватися", — розповіла Надія Прилипко.

Радник вбитого голови Гостомельської громади Ростислав Скуратівський розповів, що забирати тіло Прилипка пішов місцевий священник отець Павло. Під час передачі тіла саме він побачив, що воно було заміноване.

"Коли батюшка підійшов до тіла, його зупинив російський окупант і сказав не підходити. Росіянин зняв з тіла розтяжки, проводки якісь чи що і тільки потім допоміг повантажити тіло на тачку", — сказав радник.

А донька Прилипка додала, що батюшка і їй розповів, що окупанти при ньому знімали з тіла розстріляного чоловіка розтяжки та проводки.

Скуратівський додав, що Юрія Прилипка поховали біля церкви у Гостомелі. Отець Павло зробив це з усіма почестями.

Вбитий російськими окупантами голова Гостомельської громади Юрій Прилипко
Вбитий російськими окупантами голова Гостомельської громади Юрій Прилипко

Раніше "Телеграф" повідомляв, що рашисти ракетним ударом вбили легендарного українського льотчика.