Докладемо всіх зусиль: Україна спробує врятувати з Маріуполя жінок, дітей та літніх людей

Читать на русском
Автор
2577
Маріуполь в оточенні та блокаді з початку війни
Маріуполь в оточенні та блокаді з початку війни. Фото Колаж "Телеграфу"

Робота коридору пов’язана з ризиком і може бути скоригована у реальному часі

У Маріуполі, який частково захоплений російськими військами, а частково піддається щоденним бомбардуванням авіації росії і обстрілу з важкої артилерії, вдалося погодити гуманітарний коридор.

Про це повідомила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Попередня домовленість на 20 квітня включає гумкоридор для жінок, дітей та літніх людей.

У Маріуполі збір з 14:00 на вулиці Таганрозької та 130-ї Таганрозької дивізії. Колона поїде на Запоріжжя через Мангуш, Бердянськ, Токмак та Оріхів.

Через високий рівень ризику можуть відбутися зміни під час дії коридору. "Ми докладемо всіх зусиль, щоб усе спрацювало як слід", — зазначила Верещук. Гуманітарні коридори не вдавалося погодити останні три доби.

Маріуполь — дуже "гаряча" точка на карті військових дій України. Штурм заводу "Азовсталь", який продовжують утримувати українські захисники, продовжується і росіянам не вдається захопити територію. Українські військові, включаючи полк "Азов", не лише тримають оборону, а й знищують сили супротивника.

Як раніше писав "Телеграф", росія намагається видати ситуацію в Маріуполі за кращу, ніж є насправді — вони випустили фейкове відео про відновлення роботи дитсадка.