Супутники зафіксували ще одне масове поховання біля Маріуполя: довжина складає 200 метрів

Читать на русском
Автор
1707
Окупанти ховають маріупольців у траншеях
Окупанти ховають маріупольців у траншеях. Фото slovoidilo.ua

Ще одне поховання знайшли у селищі Старий Крим

Неподалік Маріуполя, де з початку війни загинули близько 20 тисяч громадян, супутники зафіксували третє місце масового поховання. Траншеї мають довжину 200 метрів.

Про це повідомляють "Схеми", опираючись на дані супутникових знімків Planet Labs.

Оперативно про війну читайте у нашому Telegram

Зазначається, що траншеї довжиною у 200 метрів з'явилися у селищі Старий Крим, який знаходиться за 5 кілометрів від Маріуполя.

На супутниковому знімку від 24 березня помітно траншею довжиною 60-70 метрів, яка розташована поблизу місцевого цвинтаря. Вже тоді з'явилася підозра, що це може бути місце масового поховання вбитих маріупольців.

Катастрофа у Маріуполі - третю братську могилу знайшли у селищі Старий Крим

На даних з супутника за 7 квітня помітно, що довжина траншеї збільшилася, а та частина (60 метрів), яка була помітна на попередньому знімку, вже закопана.

А на знімку від 24 квітня — місяць після того, як у Старому Криму помітили перші траншеї, довжина траншеї складала вже понад 200 метрів.

Катастрофа у Маріуполі - третю братську могилу знайшли у селищі Старий Крим

Як зазначив у коментарі "Схемам" міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, російські окупанти ховають загиблих маріупольців саме у таких траншеях. І поховання у Старому Криму також відбувалися.

"Нам відомо про ці братські могили, бо ці фашисти – і в мене немає інших слів – залучають для поховання місцеве населення, за їжу. Вони нам і повідомили, що треба "трудогодини" напрацювати, щоб тобі дали їжу, воду… Зараз у Маріуполі недостатньо гуманітарки, яку вони завозять, тому люди вимушені це робити", — повідомив мер Маріуполя.

Додамо, що селище Старий Крим російська армія захопила ще 10 березня.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що за 20 кілометрів від Маріуполя супутник зафіксував братську могилу довжиною у 300 метрів. Ймовірне місце масового поховання знаходиться у селищі Мангуш.