путін — це бабка: у мережі гаряче обговорюють ганебний символ російської агресії

Читать на русском
Автор
3020
Літню жінку, яка живе минулим, порівнюють із кривавим диктатором
Літню жінку, яка живе минулим, порівнюють із кривавим диктатором

Жінка навіть не розуміла, що відбувається

Одним із символів путінської пропаганди та російської окупації, поряд з латинськими літерами, що використовуються ворогами, та георгіївською стрічкою, стає жінка похилого віку, що вийшла до українських військових з вітанням та червоним прапором. Українські захисники зрозуміли, що жінка через вік уже не може відрізнити ЗСУ від російських загарбників і допомогли їй із продуктами.

Ця тема стала "вірусною" у росії. У багатьох населених пунктах з’явилися панно із зображенням жінки похилого віку, їй навіть почали ставити пам’ятники, щоправда, стоять вони не довго. У Білгороді його прибрали наступного дня після встановлення

Бабуся з червоним прапором у Нальчику
Малюнок у Нальчику
Бабуся з червоним прапором у Білгороді
Малюнок у Білгороді
Бабця з прапором у росії
Дерев’яна скульптура у Воронежі

Почали пропагувати цей символ і на тимчасово окупованих територіях України.

Бабуся з прапором СРСР
Використання бабусі у пропагандистських цілях

Встановили такий пам’ятник і у Маріуполі, що лежить у руїнах. Його привезли з Санкт-Петербурга і відкрили в присутності ватажків бойовиків та російських окупантів, назвавши жінку Ганну новим символом Батьківщини-матері. Зазначимо, що пропагандисти не знають навіть де вона живе та її даних.

У мережі вже відреагували на таке використання літньої жінки, яка навіть не розуміла, хто перед нею перебуває. У мережі порівнюють путіна із цією жінкою, яка продовжує жити минулим.

"Поїхавші", "яка перемога, такий і символ" — так коментують пластикову скульптуру в Маріуполі.

"Самі не жили і вам не дамо", — символ російської навали вже стає героєм карикатур.

Бабуся з прапором СРСР - малюнок
Карикатура на використання росією літньої жінки у пропаганді

Раніше "Телеграф" вже писав про прихильність у росії до радянського прапора. В окупованому Мелітополі відновлюють радянську символіку і використали червоні полотнища у фарсі на 1 травня. На території окупованої Херсонщини у Генічеську знову поставили пам’ятник радянському вождеві – Леніну.