У Мелітополі росіяни викрали блогерку та двох її подруг: "Ви нам не подобаєтесь"

Читать на русском
Автор
3117
Блогерка з Мелітополя розповіла, як окупанти викрали двох її подруг
Блогерка з Мелітополя розповіла, як окупанти викрали двох її подруг. Фото Колаж "Телеграфу"

Місцеві жителі побоялися відбивати жінок в озброєних окупантів

У тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька область) російські окупанти серед білого дня викрали трьох жінок. Чоловіки у військовій формі затягнули місцевих мешканок в автомобіль з літерою Z, а потім повезли у невідомому напрямку.

Про це розповіла місцева блогерка Тетяна Кумок на власній сторінці у Facebook.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

За словами жінки, вона була третьою серед викрадених, але її викинули з машини зі словами: "Цю викиньте, з нею вже говорили". Двох її подруг таки забрали і повезли у невідомому напрямку.

"Було шестеро озброєних людей з пов'язками солдатів російської армії. Ми кричали, ми виривалися, просили допомогти. Ніхто на вулиці не відреагував. До слова, шановні мелітопольці, яким здається, що ви чудово живете у "звільненому" місті, знайте, якщо комусь з озброєних людей захочеться з вами будь-що зробити на вулицях міста, ви абсолютно беззахисні", — повідомила Тетяна Кумок.

Жінка зазначила, що ця історія розпочалася з того, що вона з двома подругами пішла на прогулянку у парк, адже в однієї з них день народження. За ними у парк в'їхав автомобіль з літерою Z, з якого вибігли солдати. Окупанти почали погрожувати блогерці розповіддю про те, що у Херсоні одного такого вже вбили і нібито вона отримає попередження теж.

Вже на виході з парку на жінок очікували дві машини. В одну з них затягнули Тетяну, а в іншу — двох її подруг.

"Вважаю, що мета захоплення – налякати мене та заборонити писати правду про те, що відбувається. Вважаю, це акція не спланована, а особиста ініціатива рядового військового, який побачив знайому нелюбу йому особу і вирішив вислужитися таким звірячим способом", — зазначила блогерка.

Вона додала, що не припинить писати правду про злочини росіян у Мелітополі й навіть загроза смерті її не зупинить.

UPD: О 22:30 Тетяна Кумок повідомила, що її подруг — Ірину та Олену — вивезли за місто, забрали телефони та документи, але все-таки відпустили. Жінок підвезли додому небайдужі громадяни.

"У машині дівчата запитали, що ті планують з ними робити й чи ґвалтуватиму — відповідь була та будемо, але ніхто їх не зачепив, просто висадили і все. У дорозі солдати запитали "Ви зараз, мабуть, ридати будете?", на запитання "Чому нас забрали?" відповіли, що їм натякнули, а вони з першого разу не зрозуміли. На пряме запитання "Це через те, що ми були разом із Танею?" відповіді не було. Поки що більше подробиць не знаю. Сказали завтра прийти за паспортами та телефонами. Сподіваюся, і мій повернуть", — повідомила блогерка з Мелітополя.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що українську суддю викрали на Херсонщині за проукраїнську позицію.