Це помста? Братчук пояснив, чому росіяни б'ють ракетами по Одесі

Читать на русском
Автор
13820
Братчук прокоментував удари росіян по Одесі
Братчук прокоментував удари росіян по Одесі. Фото Колаж "Телеграфу"

Окупанти прагнуть залякати українців

Російські військові за останній місяць зачастили з ракетними ударами по Одеській області. Найголовніша мета, яку вони при цьому переслідують, — це психологічний тиск на мешканців та оборонців області і помста за те, що попри все Одеса залишається українським містом.

Про це у коментарі "Телеграфу" розповів радник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За його словами, перш за все росіяни прагнуть залякати людей.

"На мій погляд, один з найголовніших (критеріїв — ред.) — психологічний тиск на одеситів, на оборонців міста та Одеської області. Тому що, розуміємо прекрасно, що Одеса вкотре показала, що вона була, є і буде українським містом. І (другий — ред.) це помста — коли у нас 9 травня 4 ракети летіли в область, то саме у ці секунди Пуйло біля пам'ятних цих знаків містам-героям Київ та Одеса клав квіти", — зазначив Сергій Братчук.

Він додав, що така ж ситуація була й перед Великоднем, але всі ці ракетні обстріли означають тільки те, що українські військові йдуть правильним шляхом у боротьбі з російськими окупантами.

"Так само було і перед Великоднем. Тому, на жаль, знаємо, що ця помста і далі буде продовжуватися і в нас ймовірність завдання ракетних ударів залишається дуже високою. Звичайно, мова йде про економічну компоненту навіть більше, ніж військову, тому що ці удари спрямовані на об'єкти інфраструктури — міст через Дністровський лиман, аеропорт та інші об'єкти. Це все помста ворога, щоб показати Одесі. Але це означає, що ми йдемо вірним шляхом і все це витримаємо", — резюмував радник голови Одеської ОВА.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що узбережжя Чорного моря в Одесі, яке замінували для захисту від російського десанту, ще дуже не скоро стане знову безпечним для купання, адже розмінування може зайняти роки.