Українських товарів дедалі менше, а черешня по 15 грн/кг: чим живе окупований Мелітополь

Читать на русском
Автор
10212
Люди змушені вистоювати величезні черги, щоби отримати необхідні товари
Люди змушені вистоювати величезні черги, щоби отримати необхідні товари. Фото telegraf.com.ua

Ринок овочів та фруктів – одне з найдешевших місць у місті

Окупованому Мелітополю, де днями прогримів потужний вибух, продовжують нав’язувати "російський світ" у всіх його проявах. Як повідомляють місцеві жителі, на прилавках з’являється все більше продукції російського виробництва, а кожен український товар викликає неймовірне захоплення.

Також "Телеграф" із особистих джерел дізнався про "оновлені" ціни на ринку тимчасово захопленого міста. Овочі-фрукти місцеві підприємці все ще розпродують за безцінь, щоб мати хоч якісь кошти для існування.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За словами співрозмовниці нашого видання, однією з найбільших радостей для мелітопольців є знахідка томатної пасти, яку виготовляє Токмацький завод. А ось продукції торгової марки "Чумак", добре відомої багатьом українцям, поки що не буде ні на окупованій, ні на підконтрольній Україні території, — завод зупинено, а продукцію його майже розпродано.

На ринках триває активний розпродаж сезонних фруктів та овочів. Знамениту мелітопольську черешню можна придбати від 15 гривень за кілограм, полуницю — по 45-55. Також з’явилися перші ранні абрикоси, за них просять по 50 грн/кг.

Овочі теж дуже дешеві: огірки пропонують купувати по 11-14 грн/кг, кабачки ще дешевше — 9-10 грн. Молода картопля продається в ціновому діапазоні від 11 до 15 грн, помідори — від 40 грн і вище.

І якщо з продуктами у мелітопольців все більш-менш, то без зв’язку з кожним днем жити стає важчим. Українці змушені купувати російські сім-карти, вистоюючи за ними величезні черги.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що в Мелітополі з’являється все більше машин, номерні знаки яких "говорять" про належність до "Таврійської губернії". Більше подробиць дізнавайтесь у нашому матеріалі.

Також ми писали про те, кого окупантам доводиться наймати на роботу до місцевих шкіл, щоб хоч якось компенсувати недокомплект учителів.