До берегів Одеси прибило залишки крейсера "Москва", а в рф моряків, які вижили, знову готують на фронт (фото)

Читать на русском
Автор
10221
Подарунки з "Москви" ще довго спливатимуть у Чорному морі — у прямому та переносному сенсах
Подарунки з "Москви" ще довго спливатимуть у Чорному морі — у прямому та переносному сенсах

Історія з головним флагманом Чорноморського флоту росії, здається, і не думає закінчуватися

Днями в Одесі на одному з пляжів було виявлено найцікавішу знахідку — залишки спорядження пущеного на дно флагманського крейсера "Москва". Військові похвалилися знайденими рятувальними колами, а також аварійними буйками, які Чорне море відмовилося прийняти у свої безодні. Тим часом у росії теж не слабшає увага до теми "Москви" — там уже готують частину екіпажу, якій вдалося вижити, до повернення на активний фронт.

Всю цю інформацію "Телеграф" зібрав завдяки Інституту вивчення війни (США), а також команді військових волонтерів проєкту InformNapalm. Історія крейсера попри пряме потоплення продовжує бурхливо розвиватися.

Чому росії не виграти війну проти України?

Як відрапортували одесити, море повернуло не надто багато спорядження "Москви". Здебільшого про затоплення величезного крейсера свідчать численні рятувальні кола з характерною абревіатурою (ГВРКР – гвардійський військовий ракетний крейсер).

Залишки Крейсера Москва
Так виглядають залишки колишньої розкоші
Залишки крейсера Москва

Також до берегів Південної Пальміри винесло кілька сигнальних буйків, які раніше перебували на борту російського корабля.

Крейсер Москва залишки
Море продовжує виносити "сюрпризи"

Тим часом у росії вирішили, що історія зі знищенням головного флагмана Чорноморського флоту вже достатьно вщухла. Саме тому 49 моряків, котрі вижили, команди "Москви" досі не поверулися до своїх родин. Більше того, їхні родичі масово ініціюють звернення до командування, де вимагають дозволити відправлення моряків на батьківщину.

Вважається, що поки що російські військовослужбовці, яким вдалося вціліти на крейсері, зараз перебувають на борту старого корабля "Ладний". Він непридатний для активних військових дій, проте це не заважає командуванню російської армії хотіти повернути цих військових на активну ділянку фронту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як ситуація в Чорному морі з кількістю російських кораблів. Спойлер — їх кількість збільшилася, ймовірно, через активізацію бойових дій на острові Зміїний.

Також ми писали, скільки росіян постраждали за добу від активної роботи наших захисників на південному напрямі фронту.