"Звільнили від щасливого життя": в окупованому Херсоні фермери викидають овочі тоннами (відео)

Читать на русском
Автор
2122
Фермерам доводиться викидати капусту, адже її не можна реалізувати на окупованій території
Фермерам доводиться викидати капусту, адже її не можна реалізувати на окупованій території. Фото Screenshot

Фермери не можуть реалізувати свою продукцію, перебуваючи в окупації

Українські фермери, які опинилися на тимчасово окупованій території Херсонської області, зазнають великих збитків.

Відповідне відео опублікував один із таких підприємців на своїй сторінці у Тік-Ток.

Жінка з Херсона розповіла, що на місці не може продати капусту, бо всі мають свою, а в інші області України росіяни не дають вивозити товар. Вона намагалася реалізувати продукцію в окупованому Криму, але через черги капуста псується в дорозі. Через це багато фермерів просто викидають овочі, які вирощували у теплицях із лютого, втрачаючи гроші. На узбіччях доріг створилися цілі "цвинтарі" для овочів.

Користувачі в мережі розповіли, що чекають на деокупацію регіону, і тоді готові купувати овочі з Херсонщини. Крім того, люди жаліють фермерів, адже вони вклали працю та гроші, а реалізувати врожай не змогли через повномасштабний напад рф. Один із користувачів зазначив, що росіяни звільнили Херсон від щасливого життя.

У мережі прокоментували той факт, що українські фермери на тимчасово окупованій території викидають капусту, адже не можуть її продати
У мережі прокоментували той факт, що українські фермери на тимчасово окупованій території викидають капусту, адже не можуть її продати

Раніше повідомлялося, що українські сили оборони суттєво просунулися до Херсона, а в самому місті активно ведеться боротьба з колаборантами.