Удар по Миколаєву: кількість жертв зросла, мешканців розселять (фото та відео наслідків)

Читать на русском
Автор
5634
На місці працюють десятки рятувальників
На місці працюють десятки рятувальників

Декілька поверхів будинку просто знищило осколками снаряда

Багатоповерховий будинок у Миколаєві, який постраждав від ракетної атаки вранці 29 червня, є непридатним для подальшого проживання. За словами мера міста Олександра Сєнкевича, вибух пошкодив перегородкові плити, їх демонтажем займатимуться комунальні служби, коли закінчаться роботи із розбирання завалів.

За інформацією ДСНС України в Миколаївській області, пресслужбу якої цитують миколаївські Telegram-канали, кількість загиблих через удар ракети досягла вже чотирьох осіб. Дуже багато людей отримали поранення, медики зараз надають їм допомогу.

На місці надзвичайної події наразі перебуває і мер Миколаєва Олександр Сенкевич. Він підкреслив, що ця атака вкотре підтверджує бажання російських окупантів закінчити розпочате геноцид українського народу.

Вибухи в Миколаєві 29.06.2022
Удар снаряду зруйнував безліч квартир із 5 по 3 поверх

"Цей мікрорайон "спальний", тут немає жодних військових об’єктів. Поряд інші багатоповерхівки, школа, дитячий садок", — розповів чиновник.

Також він наголосив, що мешканців постраждалого будинку збираються розселити на тимчасові місця проживання, адже їх колишні квартири або повністю розбиті, або непридатні для життя через хиткі конструкції.

Вибухи в Миколаєві 29.06.2022
Людей евакуювали крізь вікна
Вибухи в Миколаєві 29.06.2022
До декого не зовсім просто дістатися
Вибухи в Миколаєві 29.06.2022
Використовуються будівельні крани
Вибухи в Миколаєві 29.06.2022
Будинок непридатний для життя

Додамо, що внаслідок влучення ракети в багатоповерхівку почалася пожежа, яку оперативно ліквідували місцеві рятувальники. Зараз триває розбір завалів, під брилами каменю все ще можуть перебувати люди, яким вдалося вижити.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що запуск снарядів по Миколаєву вранці середи, швидше за все, здійснювався з боку окупованого Херсона. Про це свідчать мешканці тимчасово окупованої території, які опублікували фото з характерними слідами польоту ракет у небі.