Херсонські партизани передали черговий "привіт" оккупантам, пригадавши запланований "референдум"

Читать на русском
Автор
5789
Херсонці повсякчас розповідали окупантам, де їхнє місце
Херсонці повсякчас розповідали окупантам, де їхнє місце

Окупаційний режим не може зламати українських дух спротиву

"Одинадцятого вересня 2022 року війська рф в якості акту доброї волі здаються в полон", — листівки з таким змістом помітили на вулицях тимчасово окупованого Херсону. Таке формулювання у листівках — очевидне посилання на недолуге пояснення міноборони рф щодо відступу з острова Зміїний.

Жителі Херсонщини впевнені: агітки — справа рук українських партизанів, які повсякчас не дають окупантам спокою. Нагадаємо, 15 червня в Херсоні підірвали авто колаборанта та начальника виправної колонії Євгена Соболєва. Вибухівку прикріпили до дерева неподалік машини. Окупаційна влада міста звинуватила в цьому українських партизанів, однак нікого не змогла упіймати. Соболєва ушпиталено з пораненнями.

29 червня окупанти заявили, що таки проведуть "референдум". Між тим, у місті досі проблеми зі зв'язком та інтернетом. Як раніше писав "Телеграф", підготовку до нелегального плебісциту розпочав херсонський колаборант, так званий заступник голови "обласної віськово-цивільної адміністрації" кирило стремоусов.

За даними Центру національного спротиву, щодо Херсонщини та інших окупованих москвою територій України фігурує дата 11 вересня. Мовляв, росіяни хочуть об'єднати "референдуми" із російськими виборами депутатів і губернаторів 11 вересня.