Ворог рухається до Слов’янська та "кошмарить" Краматорськ: свіжі карти боїв на Донбасі

Читать на русском
Автор
5554
Бої на сході України стають важчими
Бої на сході України стають важчими

Насамперед ворог намагається відрізати українцям зв’язок

Ситуація на східній лінії фронту стає з кожним днем все більш напруженою, особливо після вимушеного відступу українських військових від Лисичанська на Луганщині. Тепер росіяни намагаються зосередитися на Донецькій області, насамперед готуючись штурмувати Слов’янськ, а також приділяючи значну "вогневу увагу" Краматорську та найближчим населеним пунктам.

Як зазначили у свіжому зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 7 липня, зараз на Донбасі відбувається активне переміщення російських окупантів. Вони намагаються встановити остаточний контроль над Луганською областю, щоб швидше перейти до запеклих боїв за Донеччину.

Слов’янськ є неприступною фортецею, а також "вологою мрією" російських окупантів з моменту повернення міста під контроль ЗСУ у 2014 році. Саме тому зараз у його напрямку росіяни намагаються провести штурмові дії, обстрілюючи найближчі села з артилерії та РСЗВ. Особливо постраждали за останню добу населені пункти Чепіль, Адамівка, Долина, Мазанівка, Курулька та Богородичне.

Бої за Донбас Слов'янськ
Наступ у бік Слов’янська

Також противник активізувався поблизу Краматорська. Під артилерійський вогонь останніми потрапили Кузьминівка, Григорівка та Крива Лука. Росіяни активно намагаються залишити мирне населення без комунікацій, для чого використовують радіоелектричні прилади, глушачи зв’язок.

Бої за Донбас Краматорськ
Наступ у бік Краматорська

Неспокійно й у напрямку Бахмута. Обстрілювалися Івано-Даріївка та Семигір’я. Також снаряди ствольної артилерії долетіли і до Вуглегірської ТЕЦ. Поруч зі Спірним росіяни завдали удару з повітря.

Нагадаємо, детально дізнатися про те, що відбувається на всіх відрізках фронту, можна завдяки свіжим картам боїв. Їх складають аналітики американського Інституту аналізу війни, виходячи із заяв усіх сторін та офіційних джерел.