На Запоріжжі новий замах на колаборанта: що відомо

Читать на русском
Автор
3009
Андрій Сігута
Андрій Сігута

Зрадник "зливав" ворогу важливу інформацію про місцезнаходження підрозділів ЗСУ

На Запоріжжі невідомі вчинили замах на голову адміністрації Мелітопольського району Андрія Сігуту. У так званому "міністерстві внутрішніх справ області" заявили, що колаборант не постраждав і звинуватили нападі Київ.

Про це у понеділок, 11 липня, повідомили у росЗМІ. Крім того, відомо, що близько тижня до нападу Сігута розповідав знайомим, що йому та його близьких почали надходити погрози через що, його родина вимушена була виїхати з регіону.

"Київ зробив спробу замаху на голову адміністрації Мелітопольського району Андрія Сігуту, він не постраждав, повідомили у МВС у Запорізькій області", — йдеться в тексті заяви.

Варто нагадати, що 43-річний уродженець Бердянська Андрій Сігута був депутатом і заступником голови Мелітопольської районної ради восьмого скликання від партії "Опозиційна платформа — За життя". Кількома днями раніше Запорізькою обласною прокуратурою було повідомлено Сігуті про підозру у колабораціонізмі та державній зраді. Чоловік ще у березні налаштував контакти із росіянами, після чого почав "зливати" ворогу місця дислокації підрозділів Збройних Сил України, військової техніки та зброї.

Окрім того, в рамках слідства було встановлено, що у зобов'язання Сігути входило знаходити та залучати до справ і інших інформаторів серед мешканців Запоріжжя. Саме екснардеп поширював серед місцевих жителів контакти, куди пропонував відсилати заборонену інформацію про українських військових.

Також відомо, що 11-12 липня депутат-зрадник повинен з'явитися на допит.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Херсонській області українські партизани вміло ліквідували заступника начальника поліції Серія Томко, який зрадив і перейшов на сторону колаборантів.