Окупанти вночі били по Харкову та Нікополю: у містах спалахнули пожежі, фото та відео (ОБНОВЛЕНО)

Читать на русском
Автор
8473
Одна з пожеж у Харкові (ліворуч) була видна з багатьох точок міста
Одна з пожеж у Харкові (ліворуч) була видна з багатьох точок міста

Росіяни не шкодують боєприпасів, обстрілюючи мирних українців

Вранці 30 липня стало відомо, що російські окупанти влаштували "гарячу" ніч мешканцям Харкова, а також Нікополя Дніпропетровської області. Перше місто вони атакували крилатими ракетами, запущеними з-під Білгорода, а друге — обстрілювали з "арти", розташованої на протилежному березі Дніпра.

Інформацію повідомляє "Телеграф", посилаючись на офіційні дані мера Харкова Ігоря Терехова, голову Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, а також місцеві Telegram-канали. В обох постраждалих населених пунктах після "прильотів" спалахнули серйозні пожежі.

Харків опинився під прильотом росіян двічі на ніч. У місті сталося два "прильоти" — один із них ближче до центру, другий — в одному з районів міста, попередньо Слобідському.

Харків вибухи 30.07
Пожежа була дуже добре видно

Конкретних даних про постраждалу інфраструктуру немає. Місцеві обережно говорять про ймовірне влучання до житлового будинку, мер Терехов спочатку говорив про пожежу у корпусі одного із навчальних закладів Харкова. Трохи згодом він відредагував своє повідомлення, прибравши цю інформацію.

Харків вибухи 30.07
За попередньою інформацією, вогонь дістався навіть даху висотної будівлі

Однак достеменно відомо, що одна з двох пожеж була дуже сильною — її було видно з різних точок міста. Проте на ранок хоробрі рятувальники з ДСНС впоралися з обома загораннями.

Також у мережі вже з’явилося відео потужної пожежі, яка спалахнула у Нікополі після артилерійського обстрілу міста російськими окупантами. Як зазначив губернатор Дніпропетровщини Валентин Резніченко, росіяни накривали населений пункт "Градами" кілька разів за ніч. Постраждав не лише сам районний центр, а й деякі населені пункти Червоногригорівської громади.

Загалом по Нікопольському району випустили до 80 артилерійських снарядів. Один із житлових приватних будинків знищено повністю, ще пошкоджено 15. Також уламки артилерії зачепили і понад десяток господарських споруд. Порвано лінії електропередач, понад 1000 абонентів залишилися без світла.

Нікополь обстріл 30.07
Нікополь обстріл 30.07

Постраждали і два місцеві підприємства, на одному з яких після "прильоту" сталася пожежа. Рятувальникам довелося розбиратися з вогнем кілька годин поспіль.

Нікополь обстріл 30.07

Даних про постраждалих немає ні щодо Харкова, ні щодо Нікополя.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що російські бойовики влаштували жорстоку провокацію в Оленівці, що на Донеччині. Вони прицільно обстріляли колонію, в якій утримувалися українські військовополонені, внаслідок чого понад п’ять десятків наших хлопців загинули. У Генштабі ЗСУ впевнені, що таким чином росіяни спробували приховати сліди своїх злочинів, адже жорстоко поводяться з бранцями.

Співробітникам СБУ вдалося добути докази, що вказують на те, що ворожі солдати самостійно здійснили обстріл колонії. На це також вказує відсутність загиблих серед працівників в’язниці.