Ізраїль закривається на карантин через "Омікрон": що зміниться

Читать на русском
Автор
685
В Ізраїлі хочуть максимально обмежити поширення вірусу
В Ізраїлі хочуть максимально обмежити поширення вірусу. Фото Reuters

Після приїзду з інших країн ізраїльтяни будуть змушені перейти на ізоляцію.

Починаючи з неділі, 28 листопада, на території Ізраїлю діє карантин, який пов’язаний із новим варіантом COVID-19 "Омікрон". Головним обмеженням вважається поновлення заборони на приїзд іноземних громадян.

Подробиці повідомляє видання Times of Israel.

Рішення про закриття країни на карантин було ухвалено у суботу, 27 листопада, після того, як ізраїльські медики діагностували перший випадок "омікрон"-варіанту серед хворих.

Які правила діють зараз?

  • Іноземці не можуть в’їжджати до Ізраїлю без спеціального дозволу від урядової комісії. Обмеження поки що розраховані на найближчі два тижні.
  • Вакциновані громадяни Ізраїлю, які прибувають із-за кордону, також отримають нові обмеження. По приїзду їм доведеться пройти тест на "корону", потім відбути три доби на самоізоляції, після чого здати аналізи знову.
  • Якщо ж ізраїльтяни не робили щеплення від ковіду, то їм загрожує "карантин" щонайменше на тиждень. Після цього вони зможуть повернутися до звичних справ після негативного результату тесту на коронавірус.
  • Якщо громадяни Ізраїлю прибувають із країн із "червоним" рівнем ризику, то їх помістять у спеціальні державні готелі. Там вони пробудуть до отримання негативних результатів тестів.

А що інші?

Схожими обмеженнями, до речі, відзначились і в Швейцарії. Жителі низки європейських країн, серед яких Великобританія, Чехія та Нідерланди, опинилися під забороною для перетину кордонів країни.

Якщо ж подорож до Швейцарії є необхідною, то людям потрібно буде надати негативний результат ПЛР-тестування та відбути 10-денний карантин.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у Британії також закривають свої кордони для низки країн, проте в цьому випадку африканських. До списку потрапили держави, де було діагностовано спалах "омікрон"-варіанту коронавірусу.