"Омікрон" підбирається дедалі ближче: у яких країнах вже помічено нову мутацію коронавірусу

Читать на русском
Автор
540
Коронавірус
Коронавірус. Фото telegraf.com.ua

"Омікрон" виявлено ще у шести країнах.

Новий штам коронавірусу, який отримав назву "Омікрон", продовжує стрімко поширюватися світом і хоча в Україні його ще не виявили, але він уже дістався східної Європи. Згідно із заявами ВООЗ, нині цей штам є найнебезпечнішим серед відомих штамів коронавірусу та експерти навіть порівнюють його з Еболою.

Станом на 28 листопада цю варіацію вірусу знайшли у Бельгії, Данії, Німеччині, Італії та Нідерландах, а також в Австралії, Ботсвані, ПАР, Великій Британії, Гонконгу та Ізраїлі. А вже станом на 29 листопада до цього списку потрапили ще шість країн.

Згідно з даними INews, нові випадки знайшли в:

  • Іспанії;
  • Швеції;
  • Австрії;
  • Чехії;
  • Португалії;
  • Канаді.

Інформація МОЗ України про COVID-19 та вакцинацію для пацієнтів та медиків

Омікрон по країнам на 29 листопада
Омікрон по країнам на 29 листопада

Рекомендація ВООЗ для населення у зв’язку з пандемією COVID-19

За даними МОЗ України, в нашій країні цей штам ще не був виявлений, проте превентивні заходи вже було вжито. Вони включають обов’язкову самоізоляцію для всіх, хто прибуває з країн, розташованих на півдні Африки, де і була виявлена нова варіація коронавірусу.

Як стверджують у ВООЗ, "Омікрон" є більш заразним і становить небезпеку навіть для тих людей, хто вже переніс інфікування старішими штамами.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.