Через коронавірус Папа Римський не читатиме молитву на площі Святого Петра

Автор
725
Через коронавірус Папа Римський не читатиме молитву на площі Святого Петра

Папа Римський Франциск не читатиме традиційну недільну молитву на площі Святого Петра в Ватикані.

Через загрозу поширення захворювання COVID-19, викликаного коронавірусом, Папа Римський Франциск не читатиме традиційну недільну молитву з вікна на площі Святого Петра в Ватикані. Про це Святий Престол повідомив у суботу, 7 березня, передає DW.

Натомість Папа прочитає молитву "Ангел Господній" у бібліотеці Апостольського палацу, її транслюватимуть в прямому ефірі та на екранах на площі перед собором Святого Петра.

 Цей захід має зменшити кількість людей на площі та запобігти поширенню вірусу SARS-CoV-2. Сам Папа Римський уже тиждень не брав участі в заходах через застуду. Його загальна аудієнція, запланована на 11 березня, також відбудеться онлайн.

Австрійська компанія заявляє, що винайшла найшвидший у світі тест на коронавірус

Ватикан розробляє заходи, спрямовані на запобігання поширенню захворювання серед жителів міста-держави, більшість з яких є людьми похилого віку. Перший хворий там був виявлений 5 березня, зараз також очікуються результати тесту другої людини з підозрою на COVID-19.

Тим часом влада Італії, яка зараз посідає друге місце за кількістю хворих на COVID-19 після Китаю, викликає на роботу близько 20 тисяч лікарів, які перебувають зараз на пенсії. Відповідне рішення італійський уряд ухвалив в ніч на 7 березня. Кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії найближчими днями збільшать у півтора раза - до 7500 одиниць.

Нагадаємок повідомлялося раніше,  лідер правлячої в Італії партії заразився коронавірусом.

Нагадаємо, у лідера Демократичної партії Італії Миколи Зангаретті, яка входить в керівну коаліцію, підтвердили коронавірус COVID-19.