Генсек НАТО через трагедію у Бучі виступив із закликом

Читать на русском
Автор
8296
Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг. Фото aa.com.tr

Столтенберг назвав дії російських окупантів "жорсткістю"

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призвав Міжнародний кримінальний суд розслідувати загибель мирних українців у Бучі.

Про це повідомляє CNN.

Війна росії проти України — про головні події в Telegram

Столтенберг назвав дії російських військовослужбовців "жорстокістю".

"Такої жорстокості по відношенню до цивільного населення ми не бачили в Європі десятиліттями. І це жахливо і абсолютно неприйнятно, що мирні жителі стають мішенню і гинуть. І це лише наголошує на важливості того, що ця війна має закінчитися", — заявив Генсек НАТО.

Нагадаємо, що в МКС у Гаазі розпочав розслідування військових злочинів росіян в Україні ще 3 березня 2022 року, а вже 7 березня у Міжнародному кримінальному суді відбулося перше слухання у справі про війну, яку розпочала росія.

Раніше повідомлялося, що після того, як російські окупанти покинули Київську область, у Бучі на деяких вулицях міста було виявлено вбитих мирних жителів, яким перед смертю зв’язали руки і ноги, а потім кинули просто посеред дороги.

У Великій Британії заявили, що приголомшені звірствами російських окупантів у Бучі і зроблять все, щоб притягнути винних до відповідальності. Також "різанину в Бучі" засудив ряд інших країн, зокрема Ізраїль, Чехія, Німеччина.