Тупі і не лікуються: російські пропагандисти показали, як окупанти прикриваються символікою Червоного Хреста

Читать на русском
Автор
2757
Росіяни обвішують свою військову техніку символікою Червоного Хреста Новина оновлена 30 березня 2022, 18:41
Росіяни обвішують свою військову техніку символікою Червоного Хреста. Фото t.me/operativnoZSU

Росіяни зухвалими порушеннями усіх можливих правил "відзначаються" не вперше.

Російські окупанти 16 днів війни вже продемонстрували свою "силу та міць", коли прикривали свої танки жінками та дітьми, однак й іншими злочинами вони не перебирають. Зокрема, на броньовану техніку вішають прапори Червоного Хреста.

Фотодокази цього опублікував Telegram-канал "Оперативний ЗСУ".

"Пропагандисти орди такі тупі, що самі зливають у відкриті джерела факти злочинів їхньої "диво-армії". Цього разу відзначився так званий "військкор", який давно перестав бути журналістом, — Олександр Коц із "Комсомольської правди"", — йдеться у повідомленні.

Так, пропагандист у власному "репортажі" за 10 березня показав, як під прапорами Червоного Хреста переміщують бронеавтомобілі російських окупантів, що є неприпустимим порушенням.

Рашисти обвішують свою військову техніку символікою Червоного Хреста
Окупанти вішають на бронеавтомобілі прапори Червоного Хреста
Рашисти обвішують свою військову техніку символікою Червоного Хреста
Скріншот з репортажу "Комсомольської правди"
  • Червоний Хрест — добровільна, гуманітарна організація, яка допомагає у наданні гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує допомогу найменш соціально захищеним верствам населення. Емблема Червоного Христа на білому фоні — це міжнародно визнаний символ нейтральної допомоги та захисту поранених і хворих під час збройного конфлікту, який мають право використовувати виключно представники організації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна звернулася до Червоного Хреста з проханням вивезти тисячі трупів російських військових до РФ.