Олігарх із росії поскаржився, що через санкції йому доведеться самому прибирати вдома

Читать на русском
Автор
13966
Фрідман став олігархом без грошей
Фрідман став олігархом без грошей

Фінансове становище бізнесмена постійно погіршується

Заморозка банківських рахунків через санкції західних країн привела багатьох російських багатіїв у жах. Серед них — і співвласник Альфабанку, співзасновник компанії LetterOne Михайло Фрідман, який раніше підтримав Україну у війні з росією, а тепер скаржиться на відсутність грошей.

Про це він розповів під час інтерв’ю з журналісткою видання Bloomberg.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За його словами, він не має величезної кількості нерухомості по всьому світу або яхт, він нібито володіє виключно будинками в Москві та Лондоні, а також квартирою батьків на території Латвії. Ще у нього була квартира у Львові, що раніше належала його батькам (сам він народився в Україні — ред.). Нині ж у ній живуть біженці, на що олігарх особисто дав дозвіл.

Тим не менш, на відсутність грошей Фрідман все одно скаржиться, хоча й уточнює, що українцям зараз набагато гірше. Втім, зараз його турбота — спроби зрозуміти, як платити за дрібними рахунками, наприклад, прибиральниці.

"Може, мені самому прибирати в будинку? — нервово запитує він. — Без проблем. Коли я був студентом, то жив у маленькій кімнаті гуртожитку із чотирма хлопцями, але через 35 років це несподівано".

Фрідман заявляє, що збирається оскаржувати санкції Євросоюзу. І називає себе "бранцем", опинившись у Лондоні з заарештованими грошовими рахунками. Зараз його фінансова ситуація стає дедалі гіршою.

"Я не знаю, як жити, — зізнався він у розмові з журналісткою. — Я не знаю. Я справді не знаю".

Нагадаємо, що Михайло Фрідман нещодавно потрапив у загальний санкційний список із посіпаками путіна Дмитром Пєсковим та Сергієм Шойгою. Великобританія обмежила доступ до іноземних активів майже для 400 громадян Росії.