У ФСБ почалися чистки через Україну: чим спецслужби не догодили путіну

Читать на русском
Автор
1973
ФСБ "прокололося" на українській темі
ФСБ "прокололося" на українській темі. Фото korrespondent.net

Точна кількість "зачищених" співробітників не відома, але "українським питанням" займалися півтори сотні людей

У своїй оцінці ситуації в Україні кривавий диктатор володимир путін покладався на дані 5-ї служби ФСБ. Після того, як перші дні вторгнення росії показали, наскільки дані відрізнялися від реальних і реальний масштаб стратегічної помилки російського президента, у службі безпеки почалися чистки.

Як повідомив журналіст Христо Грозєв із міжнародного розслідувального проєкту Bellingcat, українська тема була головною у 150 офіцерів, більшість із яких уже потрапили у складне становище.

Перевірені новини про війну і не тільки – шукайте у нашому Telegram

Він розповів, що більшість співробітників ФСБ, які займалися Україною, або звільнені, або заарештовані. "Чистка пройшла", — зазначив Грозєв. Окремо він згадав, що першим прийшли по генерал-полковника Сергія Бесіду. Він та його заступник опинилися під домашнім арештом, а вже у квітні керівник опинився у СІЗО.

Христо Грозєв про росію

Грозєв також зазначив, що протягом кількох днів розслідувачі планують опублікувати дані про звільнених та заарештованих співробітників.

Нагадаємо, що у росії також вирішили змінити керівника вторгнення в Україну на тлі провалу "операції". Новим командувачем став Олександр Дворніков.

Раніше "Телеграф" писав, що українська розвідка опублікувала дані про співробітників ФСБ у Європі. Також саме спецслужбам росії приписується бажання "прибрати" путіна — вони можуть бути незадоволені санкціями.