Ми хочемо жити окремо: у телефоні російського полоненого знайшли відео, як його у Чечні "посилають" додому

Читать на русском
Автор
15354
Мешканець Чечні заявив, що республіка хоче жити окремо від Росії
Мешканець Чечні заявив, що республіка хоче жити окремо від Росії. Фото Колаж "Телеграфу"

Російського солдата закликали їхати до себе додому, а не сидіти у Чечні

Російським окупантам не раді не тільки на території України, куди вони прийшли з війною. Їм також не радіють в республіках, які входять у склад російської федерації, зокрема в Чечні. Про це свідчить відеозапис з телефону російського солдата Юрія Шалаєва, який потрапив у полон в Україні.

Кадри опинилися у розпорядженні видання "Українська правда".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Зазначається, що ворожий солдат був командиром мотострілецького взводу військової частини 71718 (з дислокацією в Чечні). Саме там він проходив службу і спілкувався з літнім чеченцем, який був явно не радий росіянину на території республіки.

Зазначається, що розмова між солдатом та чеченцем відбулася у місті Шалі. Старший чоловік відверто заявив російському солдату, що Чечня хоче жити окремо від Росії, а самим росіянам варто своїми містами зайнятися, а не до них їздити.

Наводимо текст розмови у повному обсязі:

  • (С) Ми вам заважаємо?
  • (Ч) Звичайно, сильно заважаєте! Бо ви росіяни. Менталітет інший у вас. Ви їдьте бабусь ваших годуйте, адже вони з голоду вмирають. А ви приїжджаєте сюди і вам платять подвійну зарплату. Перестань, поїдь маму нагодуй свою. Звідки ти?
  • (С) З Мурманська.
  • (Ч) Саме так. В Мурманську… Я туди їду, а там завал. А ви сюди їдете. Дайте нам спокій!
  • (С) Вас? Все прекрасно у Республіці.
  • (Ч) Ну, звісно, тому що Кремль відлистує гроші. Дайте нам спокій. Ну хочемо ми жити окремо від Росії, то дайте нам спокій. Ми все життя окремо жили.

Переглянути фрагмент розмови можна з 6 хвилин відео:

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 9 травня телевізори росіян трохи правди — у назвах телепрограм з’явилася фраза "на ваших руках кров тисяч українців та сотень їх убитих дітей. ТБ та влада брешуть. Ні війні".