"Пост здав - пост прийняв": ЗСУ ліквідували вже другого навідника понтонних переправ через Сіверський Донець

Читать на русском
Автор
3741
Козлов пішов слідом за Порохнею
Козлов пішов слідом за Порохнею. Фото Колаж "Телеграфу"

Російський полковник не покомандував й двох місяців, як його "звільнили" українські військові

Українські Сили оборони ліквідували ще одного російського полковника, який наводив понтонні мости через Сіверський Донець. Мова про командира 12-ї окремої гвардійської інженерної бригади армії окупантів Дениса Козлова.

Смерть російського окупанта у середу, 18 травня, офіційно підтвердив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

Зазначається, що російського командира знищили у момент, коли окупанти намагалися переправитися через річку Сіверський Донець на Донбасі. Це сталося ще 11 травня.

"Минуло кілька днів і стало ясно, хто наводив понтонні мости через Сіверський Донець. 11 травня в Україні здох полковник Денис Козлов – командир 12-ї окремої гвардійської інженерної бригади", — написав Братчук.

Полковник Денис Козлов "докомандувався" в Україні і пішов слідом за російським кораблем
Полковник Денис Козлов "докомандувався" в Україні і пішов слідом за російським кораблем

Цікавим є той факт, що Козлов побув командиром 12-ї інженерної бригади російських окупантів приблизно два місяці. До нього бригадою керував Сергій Порохня, якого також успішно ліквідували українські військові у березні.

Смерть попереднього полковника підтвердили російські пропагандисти.

Попередній командир 12-ї бригади Сергій Порохня також був ліквідований
Попередній командир 12-ї бригади Сергій Порохня також був ліквідований

Варто нагадати у цьому контексті ще й про російського полковника інженерних військ Овчаренка Миколу Миколайовича – він також загинув на переправі. Після чого окупанти зібрали його рештки в пакет і відвезли ховати на росію, але забули в окопах його ногу.

Поплічники росіянина похоронили його ногу на українських землях, встановивши на місці поховання кінцівки дерев'яний хрест з табличкою, а пропагандисти зняли про це цілий репортаж.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що українським військовослужбовцям вдалося ліквідувати найкращого снайпера із Сибіру Сергія Царькова. Про його смерть російська влада мовчала понад місяць.