У росії розповіли, чим відповідатимуть Литві на блокаду Калінінграда

Читать на русском
Автор
14319
Литва заборонила Калінінграду возити товари своєю залізницею
Литва заборонила Калінінграду возити товари своєю залізницею. Фото gazeta.ru

Російські депутати обіцяють "пакет заходів" у відповідь литовцям

Представники російської влади невдоволені товарною "блокадою" Калінінграда, яку влаштувала Литва, й тому вже почали думати про відповідь.

Як передає російський "Інтерфакс", голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький пригрозив Литві одразу двома "ударами" у відповідь.

Перевірені новини про війну і не тільки — у нашому Telegram

За його словами, російська влада у відповідь на заборону Литви ввозити санкційні товари у рф залізницею могла б закрити транзит для литовських далекобійників, однак поки не йде на такий крок.

При цьому Слуцький не виключає, що Кремль введе проти Литви певний "пакет заходів", який може включати розрив так званого енергетичного кільця.

"Ми розглянемо, окрім тих питань, які я вже озвучив, щодо обмеження транзиту для литовських далекобійників, можливий розрив енергетичного кільця. Проєкт, звичайно, дуже чутливий для Литви, так само як і для Латвії, для Естонії", — сказав Слуцький.

При цьому російський депутат зазначив, що Литву також можуть вивести із загальної системи електропостачання як відповідь на обмеження калінінградського транзиту.

Нагадаємо, що литовська залізнична компанія LTG Cargo у суботу, 18 червня, повідомила офіційному Калінінграду, що росіяни більше не зможуть возити вантажі залізницею через територію Литви. Заборону ввели на транзит санкційних товарів, які країна-агресор примудрялася ввозити на свою територію.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку економіста Олександра Охріменка, Литва виконала вимогу санкцій ЄС і заблокувала Калінінград на законних підставах, однак Кремль використає всі свої можливості, щоб домогтися скасування так званої "блокади" й не виключено, що Євросоюз таки піде на поступки.