До Білорусі привезли важке озброєння з росії: під час перевезення на вулицях гасили світло (відео, карта)

Читать на русском
Автор
4121
ЗРПК "Панцир"
ЗРПК "Панцир"

Коли техніка пересувалася по вулицях Гомеля, освітлення цілеспрямовано погасили

У ніч на середу, 22 червня, Білорусь, котра стягнула до українського кордону свої війська, отримала від росії нову партію з близько 16 ракетними установками для ЗРК "С-300". Окрім того, ймовірно, рф передала республіці й один ЗРПК "Панцир".

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомила моніторингова група "Білоруський Гаюн", який займається відстеженням пересування бойової техніки по території Білорусі. Згідно з наявними відомостями, цієї ночі в аеропорті Гомеля сіли два російських літаки Іл-76 мд вкс. Ймовірніше за все, вони прилетіли туди з Пскова.

Карта, де показано пересування ростехніки
Карта пересування техніки

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Перший літак із реєстраційним номером RF-76650 приземлився близько 3:30, а інший — RA-78845, сів о 5:30.

Також зазначається, що на борту літальних суден перебувало приблизно 16 ракет для ЗРК "С-300", та, скоріше за все, один ЗРПК "Панцир". Після того, як вантаж було розвантажений, близько 8:00 літаки полетіли назад до Пскова. Після чого російську техніку відправили у напрямку Речиці.

Представники моніторингової групи відмічають, ракетні установки прибули до Білорусі без тягачів. Декілька них (типу БАЗ-6402) прибули до гомельського аеропорту своїм ходом. Також наголошується, що на момент пересування тягачів по одній з вулиць білоруського Гомеля, вуличне освітлення було цілеспрямовано погашено.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Білорусь офіційно повідомила про початок мобілізаційних навчань, які триватимуть до липня. Крім того, варто додати, що республіка вже встигла стягнути до українського кордону близько 4 тисячі військових.