Чоловікові відмовили у життєво важливій операції через відсутність щеплення від COVID-19

Читать на русском
Автор
814
Через відсутність ковід-щеплень американцю відмовили в проведенні важливої операції Новина оновлена 28 січня 2022, 07:35
Через відсутність ковід-щеплень американцю відмовили в проведенні важливої операції. Фото https://nypost.com/

Батько трьох дітей потребує пересадки серця

Одна з американських лікарень відмовила пацієнту у проведенні життєво необхідної операції з пересадки серця через відсутність щеплень проти Covid-19.

Як повідомляє видання BBC, 31-річний чоловік гостро потребує надважливої операції, проте медичні заклади Бостона виключили його зі своїх списків по пересадці органів.

Свої дії медичний персонал аргументує чітким дотриманням політики та наголошує, що роблять усе можливе, аби пацієнти, яким пересадили органи, отримали найбільшу кількість шансів на подальше життя після операцій. Один з пунктів, який є першочерговим в успішному проведенні трансплантацій є вакцинація проти коронавірусу, адже саме завдяки їй шанси на виживання пацієнта посилюються, враховуючи різке пригнічення імунної системи в разі захворювання.

Також у медичному закладі додали, що переважна більшість пацієнтів, які наразі перебувають у списках на очікування подібних оперативних втручань, не можуть отримати нові органи протягом п’яти років через брак доступних органів для трансплантації.

Згідно з даними порталу GoFundMe, 31-річний Фергюсон, який страждає на спадкову хворобу серця, через яку його легені систематично наповнюються рідиною та кров'ю, знаходиться на лікарняному ліжку з 26 листопада 2021 року.

Сам пацієнт дуже стурбований тим, що після ковід-вакцинації у нього може виникнути запалення серця, адже це потенційний побічний ефект від щеплень проти ковіду, тому відмовляється робити уколи.

Зараз медичні представники намагаються достукатися до самих реципієнтів трансплантації та їх близького оточення, закликаючи отримати повний курс вакцинації, аби посилити шанси на подальше виживання.

Зараз чоловік, який є батьком трьох дітей, все ще знаходиться в лікарні. Його близькі побоюються, що дорогоцінний час спливає, а сам Фергюсон занадто слабкий, аби його переводити до іншого медичного закладу, проте підтримують його вибір та сподіваються на краще.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Америці чоловік поскаржився на досить дивний побічний ефект, який виник у нього після того, як він перехворів коронавірусом. За словами американця, його статевий орган зменшився аж на чотири сантиметри.