Вже з понеділка можуть закрити більшість шкіл на Київщині через коронавірус

Читать на русском
Автор
20 вересня деяким школярам доведеться вчитися віддалено
20 вересня деяким школярам доведеться вчитися віддалено. Фото Відкриті джерела

720 шкіл Київщини порушили вимоги по вакцинації, тому можуть перейти на онлайн-режим

У понеділок, 20 вересня, Україна увійде в "жовту" зону карантину, і тільки в Київській області робота сотень шкіл опиниться під питанням, не кажучи вже про всю країну.

За словами голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна, не підуть на карантин 535 шкіл, в яких щеплені від коронавірусу більше 80% співробітників. Однак що буде зі 720 установами, де не виконали вимоги по вакцинації, поки невідомо.

"Підкреслю, що питання стоїть ребром: вони або проводять повноцінне навчання оффлайн, або закриваються взагалі", — заявив про єдину умову Володін.

До слова, є на Київщині й школи-відмінники: в 41 навчальному закладі вакцинувалися абсолютно всі співробітники.

Нагадаємо, 13 вересня затвердили нові правила карантину в Україні, через тиждень після чого вони набудуть чинності і області почнуть ділити на "зелені", "жовті", "помаранчеві" і "червоні" зони. Поки ряд областей знаходиться на порозі саме "жовтої" зони карантину, яка має на увазі перехід навчальних закладів на дистанційну форму. Але це необхідно, тільки якщо менше 80% співробітників школи матимуть нові "жовті" або "зелені" COVID-сертифікати, інакше заклади можуть працювати в звичайному режимі. Вакцинація дітей при цьому значення не має.