Невакцинованих від коронавірусу українців почнуть усувати від роботи: у МОЗ озвучили нюанси

Читать на русском
Автор
4764
Невакцинованих працівників усувають від роботи Новина оновлена 11 грудня 2021, 10:36
Невакцинованих працівників усувають від роботи. Фото https://www.kadrovik01.com.ua

В Україні розпочали діяти нові ковід-обмеження для деяких працівників

З 9 грудня в Україні набрав чинності наказ Міністерства охорони здоровʼя, згідно з яким в країні розширили список професій, для яких вакцинація є обов`язковою умовою. Офіційний документ передбачає усунення від роботи працівників, які не мають хоча б однієї дози вакцини, і зарплату за ними не зберігатимуть.

Про це у четвер, 9 грудня, під час онлайн-брифінгу повідомив заступник головного державного санітарного лікаря Ігор Кузін.

Відтак, орім педагогів і державних службовців, вакцинація тепер є обовʼязковою для:

  • працівників відомчих державних заводів, дослідницьких центрів та інших підприємств зі списку центральних органів виконавчої влади;
  • працівників закладів, що надають соціальні послуги та соцзахист для дітей, а також закладів, які спеціалізуються на реабілітації;
  • працівників державних стратегічних підприємств: "Укрзалізниці", "Укроборонпрому", "Нафтогазу", "Укрнафти", "Чорнобильської АЕС", Харківобленерго", "Миколаївського суднобудівного заводу", аеропорту "Бориспіль", комбінатів хлібопродуктів, "Укрпошти", "Південмашу", "Інституту Патона" та "Ощадбанку".

Відзначимо, що тепер вакцинованими повинні бути й провідники потягів, які давно перевіряють наявність ковід-сертифікатів у пасажирів, а самі могли щеплень не мати.

Брифінг МОЗ

Нагадаємо також, як "Телеграф" писав про те, чи допомагають наявні у світі вакцини від нового мутованого штаму коронавірусу під назвою "Омікрон", який місяць тому з`явився в Південній Африці та швидко поширився серед інших країн.