Дитина впала в кому, знайшли нових загиблих: нові деталі ракетної атаки на Одещині (фото, відео, оновлено)

Читать на русском
Автор
8153
Курортне селище жахається від нелюдяності окупантів
Курортне селище жахається від нелюдяності окупантів

Рятувальники працюють, розгрібаючи завали, не покладаючи рук

Руйнування мирної інфраструктури у селищі Сергіївка Одеської області після нічної атаки росіян 1 липня забрали життя вже 21 людини. За інформацією правоохоронців, інцидент буде кваліфікований як військовий злочин, адже є цілеспрямованим знищенням мирного населення.

Як зазначили у пресслужбі СБУ, зараз на місці працюють їхні представники, які проводять розслідування в рамках відкритої справи про ракетний удар. Керівник відомства Іван Баканов заявив, що серед загиблих є дві дитини, деякі поранені неповнолітні перебувають у тяжкій ситуації.

Близько 16:00 стало відомо, що число жертв ракетного удару по Сергіївці зросло до 21 особи. "Серед цього числа є загиблий хлопчик 12 років", – заявили речник ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

Раніше у ДСНС повідомляли, що станом на 13:30 внаслідок ракетного удару у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району на Одещині загинуло 20 осіб (16 осіб — житловий будинок та 4 особи — база відпочинку, з них 1 дитина), постраждало 38 осіб (37 осіб – житловий будинок, з них 6 дітей та 1 особа – база відпочинку). Госпіталізовано 38 осіб.

Врятовано 8 осіб із них 3 дитини (7 осіб – житловий будинок, з них 3 дітей та 1 особа – база відпочинку). Роботи продовжуються, на місці події працюють психологи ДСНС.

Раніше повідомлялося, що серед госпіталізованих – шестеро діток та вагітна жінка. Одна дитина через отримані важкі каліцтва перебуває в комі, детальної інформації про стан її здоров’я поки що немає.

Сергіївка вибухи 1.07.2022
Сергіївка вибухи 1.07.2022
Сергіївка вибухи 1.07.2022

Рятувальники продовжують працювати на місці трагедії, розбираючи завали. Повідомляється, що на місці однієї з розбитих баз відпочинку під камінням та балками все ще можуть бути люди.

Сергіївка вибухи 1.07.2022

Також, за інформацією спікера Одеської ОВА Сергія Братчука, під конструкціями багатоповерхівки, що обрушилися, знаходиться багато загиблих тварин. Водночас із квартир, що вціліли, долинають голоси котів і собак, яким вдалося вижити.

Сергіївка вибухи 1.07.2022

"росія вкотре підтвердила статус країни-терориста. Для неї база відпочинку — така ж ціль, як і військова база, — говорить голова СБУ Іван Баканов. — Мета росії — буквальне знищення України та наших громадян".

Він пообіцяв, що у відомстві докладуть усіх зусиль для швидкого проведення слідчих дій, які зможуть засвідчити чергове звірство російської армії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що, за прогнозами експертів, росіяни продовжать кошмарити українців ракетними ударами ще якийсь час. Олексій Арестович озвучив часові рамки цього небезпечного періоду.