Одещину струсонула серія вибухів: стало відомо, звідки над морем дим (фото)

Читать на русском
Автор
8344
Вибухи 7 липня добре чули як в Одесі, так і на Одещині
Вибухи 7 липня добре чули як в Одесі, так і на Одещині. Фото Колаж "Телеграфу"

Попередньо, частину ракет відпрацювала ППО

Вранці у четвер, 7 липня, на Одещині чули кілька потужних вибухів, зокрема, добре ці звуки чули й мешканці обласного центру.

Попередньо було повідомлено, що частину ракет збили засоби протиповітряної оборони. Тим часом над Чорним морем видно дим. "Телеграф" зібрав усе, що відомо зараз.

Зазначимо, що повітряну тривогу оголосили о 09:14 і вже до 09:30 мешканці Одеської області почули перші вибухи.

За різними даними, їх було кілька, при цьому, як написав нардеп з Одеси Олексій Гончаренко, працювала українська ППО. Над Чорним морем добре видно клуби диму.

Одеса та область вибух дим над Чорним морем сьогодні
У морі щось горить
Одеса та область вибух дим над Чорним морем сьогодні
Дим видно з різних куточків Одеси та області
Одеса та область вибух дим над Чорним морем сьогодні
Одеса та область вибух дим над Чорним морем сьогодні

Опівдні 7 липня Оперативне командування "Південь" повідомило: "Під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30 випущено 2 ракети Х-31. Одна влучила в танкер "Millennial Spirit" (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту. Нагадаємо, танкер був обстріляний російськими військовими кораблями в Чорному морі на початку російського вторгнення в Україну 2022 року.

Наразі, імовірно, (триваэ — Ред.) горіння залишків вантажу. На момент першого влучання в судно на ньому перебувало понад 500 тонн дизпалива. Через блокаду рашистами судноплавства танкер вже 4 місяці дрейфує в морі без екіпажу, як екологічна бомба уповільненої дії. Друга ракета самоліквідувалася над морем".

Варто зауважити, що ворогу загалом не дає спокою Одеська область, через що він регулярно проводить обстріл прибережних населених пунктів з моря.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч на 7 липня росіяни вже випустили дві ракети по острову Зміїний і ще дві по Одещині, внаслідок чого було зруйновано ангари із зерном.