Росіяни вдарили ракетами по Одещині: на місці "прильотів" пожежа - фото і відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
11507
На місці "прильоту" не обійшлося без вогню
На місці "прильоту" не обійшлося без вогню

Жителі області чули щонайменше три гучні вибухи

Вночі з 16 на 17 серпня, незабаром після розкішного "хлопка" в окупованому Криму, російські окупанти "накрили" ракетами Одеську область. За попередньою інформацією, є "прильоти" — наймовірніше, в районі Затоки, проте яка саме інфраструктура постраждала від удару загарбників, невідомо. При цьому достеменно відомо, що атака росіян спричинила подальшу велику пожежу.

Перші дані про ракетний удар повідомляють місцеві Telegram-канали, також сам факт обстрілу підтвердив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. Чиновник підкреслив, що Одечина постраждала від ворожих ракет, а трохи згодом оприлюднив подробиці.

Повідомлялося, що в області було чути щонайменше три серйозні вибухи, також щодо повітряних цілей частково успішно відпрацювали засоби ППО. Так, без прильотів не обійшлося, як, на жаль, і не без подальшої пожежі.

Одеса вибухи 17 серпня
Фото з місця "прильоту", де почалося займання

Загалом моменти прильотів вдалося навіть зафіксувати місцевим жителям на камери спостереження. Сама картинка ні про що не говорить, але звук вибухів справді потужний. Додамо, що атака почалася десь невдовзі після третьої години ночі, відбій тривоги дали через пів години після її початку.

17.08.2022 07:31:35

За словами Сергія Братчука, двома ворожими ракетами було зруйновано одну з баз відпочинку на Одещині. Також під час вибуху постраждало кілька приватних будинків поряд. Про загиблих не повідомляється, проте відомо про трьох поранених мирних громадян. Наразі рятівна операція на місці атаки триває.

До речі, також вночі та рано-вранці було неспокійно на Миколаївщині та Харківщині.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про наслідки постійних артобстрілів Нікополя. У цьому прифронтовому місті побував наш фотокореспондент, який на власні очі побачив, що приносить Україні "рускій мір".