Лавров зробив дивну пропозицію Україні щодо Білорусі

Читать на русском
Автор
8299
Сергій Лавров
Сергій Лавров. Фото tass.ru

Білорусь запропонували включити до списку країн-гарантів безпеки України.

Глава російського МЗС сергій лавров "відзначився" черговою заявою, повідомивши, що Росія запропонувала включити Білорусь до країн-гарантів угод з Україною.

Слова пропутінського політика цитують російські ЗМІ.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Ми за те, щоб наші білоруські друзі продовжували відігравати позитивну роль в організації російсько-українських переговорів, і Білорусь — чудовий майданчик для того, щоб такі переговори тривали, хоча все залежить від домовленостей сторін, і не виключені зустрічі й в інших країнах, на інших майданчиках", — заявив він.

Також Лавров додав, що Москва вже закликала Київ, включити Білорусь до гарантів безпеки, прокоментувавши таким чином останні заяви Мінська щодо їхньої участі в російсько-українських переговорах.

"На прохання української сторони, її нейтральний, позаблоковий, без’ядерний статус має супроводжуватися гарантіями безпеки України. Серед гарантів безпеки українські сусіди хотіли б бачити всі прилеглі до України країни та ще цілу низку інших держав, включаючи постійних членів Ради безпеки (ООН). Так от ми запропонували, щоб серед таких країн-гарантів, звичайно, обов’язково була Республіка Білорусь. Зараз усі ці питання, включаючи повне коло країн-гарантів, узгоджуються, але ми виступаємо за те, щоб Білорусь була серед них", — заявив Лавров.

Варто зазначити, що Білорусь із початку російського військового вторгнення в Україну стала на бік Кремля і зробила відразу кілька кроків, які це підтверджують. Яким чином країна з такою позицією може гарантувати безпеку України — питання є відкритим.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що лідер Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що раз Білорусь "ув’язали в це", то на мирних переговорах України та Росії має прозвучати її позиція.