Переговори з росією: Данилов озвучив головну несподівану проблему

Читать на русском
Автор
10134
Данилов пояснює, що домовлятися про щось із росіянами дуже непросто
Данилов пояснює, що домовлятися про щось із росіянами дуже непросто

Представники країни-агресора дуже часто не визнають українських законів

Конституція України для багатьох росіян вважається неіснуючим документом, через що їхнє ставлення до нашого законодавства є дуже зневажливим. Це, за словами голови Ради національної безпеки та оборони Олексія Данилова, створює певні проблеми під час переговорів.

Своїми спостереженнями урядовець поділився в інтерв’ю "Українській правді". Головні тезіси із нього вже можна почитати на нашому сайті в окремій підбірці.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Прямо на питання щодо перспектив переговорів із росією щодо закінчення війни Данилов не відповідає. Лише наголошує, то сама їхня організація та проведення — дуже складна праця. До того ж, дуже часто українські пропозиції та російські дії розходяться одна з одною — це вже бувало не раз.

"І у росіян є одна проблема — вони вважають, що у нас не існує Конституції", — приголомшив твердженням Олексій Данилов.

Пояснюючи сказане, він наголосив: багатьом росіянам взагалі невідомі тонкощі українського законодавства, а знайомитися із ним вони не поспішають. При цьому окремі закони чи статті тієї ж Конституції України росіянами (зокрема учасниками переговорів) просто не визнаються. На цьому місці й виникають проблеми, адже положення Основного закону країни не можуть порушуватись у жодному разі, нагадав Данилов.

Імовірно, йдеться про положення стосовно курсу на інтеграцію в НАТО, яке не так давно було закріплено у Конституції.

Також в інтерв’ю глава РНБО пояснив, чому Україна, знаючи про вторгнення, що готується, не відреагувала вчасно і не влаштувала евакуацію зі "складних" регіонів заздалегідь. За словами Данилова, зрозуміти, куди саме вдарить рф, було неможливо — адже спочатку все вказувало тільки на Донбас.

Додамо, що ми писали і про те, чи збираються ЗСУ атакувати знаменитий Керченський міст, який пов’язує росію та окупований Крим. Тонкості та ймовірність подібної операції також описав Олексій Данилов.