Не лише Угорщина: названо країни, які не хочуть бачити Україну в Євросоюзі

Читать на русском
Автор
42542
Чимало європейців готові прийняти Україну до спільної родини
Чимало європейців готові прийняти Україну до спільної родини

Найдружнішими по відношенню до українців виявилися португальці

Понад 60% жителів країн Європейського Союзу вважають, що Україна має стати черговим членом об’єднання. Найвищий відсоток лояльних людей на цю тему — серед португальців, естонців, литовців та поляків.

Подробиці повідомляє "Телеграф", посилаючись на дані свіжого опитування Flash Eurobarometer.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Загалом щодо Євросоюзу кількість людей, які готові побачити Україну ще одним членом ЄС, становить 66%. Найбільше — у Португалії, де за висловилося 87% опитаних. Для порівняння: у тій же дружній Польщі подібне рішення підтримав лише 81% респондентів.

Варто зазначити, що є в Європі й ті народи, які не надто готові бачити нашу країну серед повноцінних членів Європейського Союзу. Так, близько 38% жителів Люксембургу не погоджуються з необхідністю України вступати до ЄС. Подібні настрої поділяють 37% громадян Греції та 36% угорців.

Підтримка членства України в Євросоюзі опитування
Загальна шкала опитування для різних країн ЄС

Додамо ще й те, що в Болгарії (46%) та Кіпрі (52%) багато хто вважає, ніби це не росія винна у повномасштабному нападі на Україну.

При цьому європейці у своїй більшості (79%) переконані, що їхня спільнота продемонструвала солідарність з українським народом під час повномасштабного російського вторгнення. Близько 58% вважає, що їхня реакція була дуже швидкою.

Близько 93% виступають за надання гуманітарної допомоги постраждалим від бойових дій, майже 90% готові й надалі приймати у своїх країнах українських біженців. Загалом громадяни України викликають спільну симпатію у європейців на рівні 89%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Євросоюзі пообіцяли виділити додаткові фінанси для повоєнного відновлення України. Попередньо механізм поділу грошей не повідомляють, проте ймовірна сума вселяє. Поки ж Європа лише обходиться допомогою для українців та запровадженням додаткових санкцій проти росії.

До речі, також "Телеграф" писав, у якому становищі Україна нині перебуває щодо можливого членства в НАТО.