Проти України може відкритись білоруський фронт: військовий експерт назвав причину

Читать на русском
Автор
5978
Виключати повернення напруги на півночі країни не можна
Виключати повернення напруги на півночі країни не можна. Фото Колаж "Телеграфу"

Поки що білоруси виправдовують свою активність на кордоні навчаннями

Перекидання білоруських військ до кордону з Україною може свідчити про чергову багатоходівку, задуману диктатором Володимиром Путіним. На думку військового експерта Олега Жданова, Україні не слід втрачати пильності та бути готовою, у разі потреби, дати відсіч на північному фронті.

Про це фахівець заявив під час телемарафону у середу, 11 березня.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Олег Жданов зазначає — зіткнення може розпочатися найближчими тижнями. Це пов’язано з тим, що окупанти зазнають поразки на Харківщині, а під Ізюмом поступово видихаються.

На думку військового експерта, на цьому етапі ймовірність відкриття "білоруського" фронту дорівнює 50/50.

"Бо війська все ж таки висуваються до нашого кордону, особливо сили спеціальних операцій і займають там оперативні райони. Заяви Лукашенка в один бік, а війська йдуть у наш бік", — наголосив Жданов.

Коли російські окупанти в районі Ізюма остаточно втратить концентрацію, путін може знадобитися "оперативна пауза". Ось тоді, поки в Росії збиратимуться хоч якісь резерви для перекидання на схід України, з Білорусі і здатні рушити війська.

Також Олег Жданов висловився про Придністров’я. У цьому напрямку дедалі спокійніше, проте експерт вважає, що нам не можна втрачати пильності щодо острова Зміїний. Якщо на нього не дозволять розмістити російські ппо, тоді ситуація і щодо Придністров’я, і взагалі щодо Одещини, буде контрольована.

Дуже цікавим є той факт, що, наприклад, Олексій Арестович причин для вторгнення з боку Білорусі поки що не бачить у принципі.

Слід нагадати, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україні деякі білоруські військові запевняли українських колег, що у разі отримання наказу наступатимуть здаватися в полон, в’їхавши на нашу територію. До речі, подібний інцидент уже був: на Волині затримали десантника, який просто перейшов кордон, аби не воювати з українцями.