Зеленський: Поляки матимуть в Україні особливий статус

Читать на русском
Автор
18380
Президент хоче продемонструвати вдячність українського народу
Президент хоче продемонструвати вдячність українського народу

Анонс законопроєкту відбувся у присутності Анджея Дуди

Український лідер Володимир Зеленський пообіцяв громадянам Республіки Польща набуття особливого правового статусу в Україні. Такий жест вдячності президента пов’язаний із величезною допомогою, отриманою українцями від поляків за час повномасштабної війни з Росією.

Про це в особистому Telegram-каналі повідомила нардеп від "Слуги народу" Ольга Совгіря, передає "Телеграф".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За словами депутатки, проєкт закону, який пропише особливий статус поляків в українській державі, вже найближчим часом з’явиться на розгляді у Верховній Раді.

До слова, заява про цей документ прозвучала особисто від президента Володимира Зеленського під час засідання парламенту 22 травня. Як відомо, на ньому був присутній президент Польщі Анджей Дуда. Зеленський вкотре наголосив на важливості підтримки Польщі, яку Україна відчуває з 24 лютого.

"Ніхто не може порушити нашу єдність, — зазначив польський президент. — Ні ворожі політики, ні іноземні агенти, ні журі на "Євробаченні" .

Слід наголосити, що Анджей Дуда став першим главою держави, який попри війну вирішив прибути з офіційним візитом в Україну. Як політик розповідав під час інтерв’ю, він вважає українського президента своїм другом, а Україну чудовою державою, яка обов’язково переможе у війні з росією.

Додамо, що Польща підтримує українців не лише завдяки теплому прийому сотень тисяч біженців у своїй країні, а й іншими активними діями. Це і постачання різної зброї для ЗСУ, і допомога з доставкою палива, щоб уникнути кризи, і гучні політичні заяви, спрямовані проти рф.