Безкоштовного розмитнення авто більше не буде: Рада підтримала законопроєкт

Читать на русском
Автор
2577
Тим, хто не встиг купити "євробляху", доведеться знову викласти більше грошей
Тим, хто не встиг купити "євробляху", доведеться знову викласти більше грошей

Повернення довоєнних правил варто чекати з 1 липня

У вівторок, 21 червня, український парламент підтримав рішення про відміну так званого "нульового розмитнення", що діяло для ввезення в Україну автомобілів, куплених у Європі. За відмову від таких привілеїв свій голос віддала більшість народних обранців.

Інформація була опублікована нардепом від партії "Голос" Ярославом Железняком у його особистому Telegram-каналі. Він наголосив, що мито повертається не лише на автомобілі, а й загалом на імпортні товари.

Актуально, свіжо, важливо читайте наш Telegram-канал

Відповідний законопроєкт було підтримано депутатами парламенту одразу у двох читаннях. Проти проголосувало лише двоє політиків — обидва з партії "Слуга народу".

Проголосований документ поверне оплату сплати мита та ПДВ на імпортні товари, а також під час розмитнення "євроблях". Зміни мають набути чинності вже з початку липня.

Нагадаємо, що так звана "нульова розмитнення" офіційно запрацювала в Україні з середини квітня. За цей час багато наших співвітчизників скористалися можливістю та ввезли до країни куплений за кордоном автомобіль.

"Телеграф", до слова, писав, що новопридбаних машин не так багато, тому говорити про проблему пробок через засилля "євроблях" не доведеться. Також ми відзначили ще кілька популярних міфів на цю тему, які легко розвінчав експерт.